POLITIKA | Mart 10, 2023

Kako je kandidat Naše stranke sa osvojenih 486 glasova završio u kabinetu Edina Forte

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Edin Forto (Naša stranka) upotpunio je svoj kabinet nakon što je nedavno imenovao još dva savjetnika Anela Topalovića i Armena Bukvića.

Kako je kandidat Naše stranke sa osvojenih 486 glasova završio u kabinetu Edina Forte

Interesantno je da je Topalović bio nosilac liste Naše stranke na Općim izborima održanim 2. oktobra za Skupštinu Srednjobosanskog kantona, gdje je osvojio 486 glasova. Naša stranka za Skupštinu SBK nije prešla izborni prag od tri posto tako da nije dobila nijednog zastupnika. Imali su osvojenih tek 1,41 posto od ukupnih glasova.

Topalović na savjetničku poziciju dolazi s pozicije voditelja stanice za tehnički pregled vozila.

Kako i sam navodi u predstavljanju objavljenom na web stranici Naše stranke uoči izbora, uporedo je radio i kao “licencirani predavač teoretske nastave za buduće vozače”.

Magistrirao je na Fakultetu za saobraćaj i komunikacije u Sarajevu, a u svom radnom vijeku je osnovao autoškolu koja posluje na području Kiseljaka, Fojnice i i Kreševa.

Prije mjesec i po uputili smo pitanja svim državnim ministarstvima i kabinetu predsjedavajuće Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjane Krišto o tome koga su imenovali za savjetnike. Odgovorili su iz samo tri ministarstva, i to Ministarstva sigurnosti BiH, Ministarstva civilnih poslova BiH i Ministarstva odbrane BiH.