POLITIKA | Juni 15, 2021

Poruka profesoru Filandri: Ne daj Bože da imamo lidera poput Vučića

Degutantno je bilo čitati izjavu dekana Fakulteta političkih nauka, prof. Šaćira Filandre koji je rekao: Daj Bože da i mi imamo lidera kao Aleksandar Vučić.

Poruka profesoru Filandri: Ne daj Bože da imamo lidera poput Vučića

Razumijevajući okolnosti, kao i geostratešku politiku, te proces vakcinacije, gdje su daleko ispred svih zemalja regije po procentu vakcinisanih stanovnika svoje zemlje, Srbija se prividno nametnula kao lider regiona. Isto tako, ponudili su mogućnost vakcinisanja i građanima drugih zemalja.

Pandemija koronavirusa u potpunosti je promijenila svijet, a do izražaja su dolazile zemlje sa stabilnim vladama, parlamentarnim većinama i koje nemaju pritisak javnosti donijeti potrebne odluke. Zaboravio je prof. Filandra da je Vučić nabavku respiratora za Srbiju proglasio državnom tajnom, kao i drugih medicinskih uređaja i sredstava, svjestan da bi došao na udar dijela javnosti zbog navodnih afera s nabavkama, kao što je slučaj u BiH.

Zaboravio je prof. Filandra i na Vučićevu prošlost, ali i sadašnjost. Taj isti Vučić i dan danas negira genocid u Srebrenici, učinio je sve da pokuša spriječiti nastup ambasadora BiH u Ujedinjenim nacijama, Svena Alkalaja, na njegovu žalost neuspješno, u Srbiji se skriva ratni zločinac Novak Đukić i ko zna koliko još zločinaca. Taj isti Vučić je bio jedan od najradikalnijih srpskih ekstremista koji je veličao ratne zločince i nikada se takve politike nije odrekao.

Profesor Šaćir Filandra, ime koje je godinama važilo za intelektualnu osobu u koju su Bošnjaci polagali svoje nade, priželjkuje diktaturu i aparthejd kakav se godinama provodi u Srbiji. Afere, mito i korupcija, medijska okupacija, i što je najvažnije, sprovođenje Velikosrpskog projekta.

Ono što Vučić godinama radi u Srbiji, nije za pohvaliti, a kamoli da priželjkujemo jednog takvog manipulatora za svog lidera. Velikosrpska propaganda osim Filozofskog  Fakulteta, zahvatila je sada i Fakultet Političkih nauka.