SPORT | April 17, 2021

Premijer liga BiH: Borba za Evropu nikad napetija; Sarajevo protiv Borca, Velež u Širokom

Ovog vikenda na rasporedu je novih 6 utakmica 26. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u fudbalu.

Premijer liga BiH: Borba za Evropu nikad napetija; Sarajevo protiv Borca, Velež u Širokom

Iako FK Sarajevo na čelu tabele ima i dalje značajnu prednost ispred ostalih konkurenata, borba za titulu prvaka i dalje nije završena.

Pored borbe za prvaka, borba za plasman u evropska takmičenja nikad nije bila zanimljivija i napetija. U prilog toj činjenici govori podatak da čak 3 kluba: Velež, Široki Brijeg i Zrinjski imaju isti broj bodova, a razlika između drugoplasiranog Borca i sedmoplasiranog Željezničara nije prevelika.

Ipak, sasvim izvjesno je da će borbu za tri mjesta voditi četiri ekipe, koji se trenutno nalaze od 2. do 5. mjesta na tabeli.

Dva direktna okršaja i derbija posebno se ističu ovog vikenda. Dvije vodeće ekipe na tabeli, Sarajevo i Borac, na stadionu Koševo odmjerit će snage u subotu od 19 sati, dok će drugi derbi kola, na stadionu Pecara, odigrati Široki Brijeg i Velež, u nedjelju od 19 sati. Još jedan konkurent za Evropu - Zrinjski, snage će odmjeriti sa Olimpikom u Sarajevu, a za Plemiće taj duel neće biti nimalo lagan, s obzirom da se Olimpik grčevito bori za opstanak u prvom rangu bh. fudbala.

U svakom slučaju borba za plasman u evropska takmičenja bit će neizvjesna do samog kraja sezone, imajući u vidu da je razlika između drugoplasiranog Borca i petoplasiranog Zrinjskog svega dva boda.