VIJESTI | April 30, 2023

Ismet Bećar: Ko su bošnjački protagonisti ustaškog UZP-a?

Potrebno je istražiti i zapamtiti imena onih koji su izdali Bosnu i Hercegovinu, koji su, kako to kaže crnogorski pravednik Andrej Nikolaidis, Bošnjake izveli iz “političkog naroda i pretvorili ih u stanovništvo”. Radi se o različitim profilima moralnih nakaza. Od siledžija i hladnokrvnih lažova, kakav je Konakovićev batinaš Halil Bajramović, pa do džamijskih miševa, pseudo-selefijskih špiclova i lažnjaka kakav je Adnan Delić.

Ismet Bećar: Ko su bošnjački protagonisti ustaškog UZP-a?

Potrebno je istražiti i zapamtiti imena onih koji su izdali Bosnu i Hercegovinu, koji su, kako to kaže crnogorski pravednik Andrej Nikolaidis, Bošnjake izveli iz “političkog naroda i pretvorili ih u stanovništvo”. Radi se o različitim profilima moralnih nakaza. Od siledžija i hladnokrvnih lažova, kakav je Konakovićev batinaš Halil Bajramović, pa do džamijskih miševa, pseudo-selefijskih špiclova i lažnjaka kakav je Adnan Delić. U te dvije figure krajnje podlosti i licemjerstva, spojene su krajnosti nedosljedne, lažljive i izdajničke politike Elmedina Konakovića.

Halil Bajramović je njegova drtina koja se predstavlja poslovnim čovjekom, osuđen na tri godine zatvora zbog krivičnog djela obmana pri davanju kredita. Polovinom marta, optužen je za fizički napad na Sulejmana Samardžića, što je hladnokrvno opovrgnuo gostujući u programu televizije N1: “Ako i zbog čega ne bih to učinio, ne bih zbog gostovanja večeras. Nisam. Ja sam doživio neugodnost.” Kazao je to u programu uživo, potpuno miran i staložen. Par sati nakon što je napustio studio, u programu televizije na kojoj je gostovao, objavljen je snimak njegovog brutalnog fizičkog napada na Samardžića, koji pri tome ne pruža nikakav otpor.

Svoju do kraja ogoljenu laž i pokvarenu ljudsku prirodu opravdao je Facebook saopćenjem. Uslijedile su kurtoazne osude rukovodstva NIP-a i nekih istaknutih članova Trojke, međutim Konakoviću, koji je neprikosnoveni kralj svih svojih lažova i prevaranata, nije palo napamet da prisili Bajramovića da preda zastupnički mandat, ili ga isključi iz stranke. Zato što samo s gnjidama kakav je beskrupulozni Halil Bajramović, Elmedin Konaković može biti predsjednik stranke koja je predvodila brutalnu izdaju Bošnjaka. Bajramović je trebao Konakoviću kao jedna od 51 Schmidtove ruke, podignute protiv svoje zemlje i svog naroda, a u korist nasljednika udruženog zločinačkog poduhvata.

SLUČAJ DRUGI:

Samo Elmedin Konaković osrednjeg komercijalistu i brižnog aktivistu koji je po bosanskim selima planski i ponizno dijelio krave, može pretvoriti u visprenog manipulanta, koji na NIP-ovu stranačku ekspediciju u Dubai spiska 4 miliona KM budžetskih para. Ostat će upamćen po najmanje dvije glupe laži: da će napraviti peletaru i malu kantonalnu “elektroprivredu” koja će proizvoditi struju u Kantonu Sarajevo. Taj pretvarajući ashab, koji pokušava prodati se pod skrušenog isposnika, oponašajući lokalnog ahmedinedžada svog djetinjstva, koji po proplancima Bočinje čuva ovce, uopće nije mutav kako izgleda. On je također jedna od 51 Schmidtove ruke koja je samog sebe postavila za ministra. Adnan Delić je vjerovatno s bismilom na usnama i mushafom u džepu, podigao svoju kukavičku desnicu, padajući na sedždu Draganu Čoviću.

Razlike između lažljive drtine Halila Bajramovića i licemjernog pseudo-selefijskog špiclova Adnana Delića nema ni u ambalaži!

Ovu dvojicu, njihove uzore i pristalice, vidjet ćete na ulicama vaših gradova, po vašim džamijama, mezaristanima. Pokvareni do srži, vjerovatno će na proljeće položiti cvijeće i kleknuti na Šehidskom-spomen obilježju ispred Donje džamije u Ahmićima. Zaklinjat će vam se Allahom, najtežom zakletvom, da su Schmidtove izmjene pravedne i trajne, ali znajte da je njihova šefica Lidija Bradara. Ista ona koja će umrijeti, a neće prežaliti to što svoje sveto djevičanstvo nije poklonila Dariju Kordiću, hrvatskom bogu krvi i nasilja.

Pljunite ih gdje god ih vidite. Onaj ko izda, on nema nikakav emanet. Onaj ko nema emanet, taj nema nikakve vjere. Muslimani su kamenovali i grobove svojih izdajnika! Zato ih pljunite i onda kada ih vidite kako grle crni kamen Ka’abe u Mekki, jer to su izdajnici prezreni!