KULTURA | Maj 4, 2021

Radio BIR – blago medijskog prostora BiH i dijaspore

Jedna radio stanica koja stalno radi, širi znanje, optimizam, podsjeća i spriječava zaborav, pruža pažnju mladom i starom, povratniku i jetimu, kritičkoj misli prostora daje, na namaz poziva i dijalog razvija. Samo provjerenu infomaciju plasira, iz prve ruke po mogućnosti i na vrijeme. Osvještava, oplemenjuje, na jedinstvo poziva. Njeguje tradiciju, a u njenom programu se i o perspektivama diskutuje. Ugošćava učene i promoviše kvalitet, dariva.

Radio BIR – blago medijskog prostora BiH i dijaspore

Ima jedna radio stanica koja stalno radi, širi znanje, optimizam, podsjeća i spriječava zaborav, pruža pažnju mladom i starom, povratniku i jetimu, kritičkoj misli prostora daje, na namaz poziva i dijalog razvija. Samo provjerenu infomaciju plasira, iz prve ruke po mogućnosti i na vrijeme. Osvještava, oplemenjuje, na jedinstvo poziva. Njeguje tradiciju, a u njenom programu se i o perspektivama diskutuje. Ugošćava učene i promoviše kvalitet, dariva. 

Nije li sve navedeno bogatstvo? Imati sve potpuno besplatno i kada god ti se poželi bilo putem interneta ili radio prijemnika okoristiti se, slobodno to i učiniš. U autu, jedina stanica postala, pa kad ne hvata signal radije se ugasi radio prijemnik, nego li prebaci, na neku drugu, vrlo sadržajnu, ali čime, radio-stanicu. 

Vakat koji živimo udaljava nas od slušanja radija, ali mnogo je i situacija kada nam i godi slušati ga. Bilo da se radi o poslu, na kojem je ljepše da tišinu mijenja lijepa ilahija ili ders, ili putovanje pa makar i kratko, ljepše je uz lijepu riječ ili učenje Kur“ana mekteblija.

Čovjek po svojoj prirodi se vrlo lahko navikne na lijepo, pa pomalo zaboravi na značaj istog. Stoga, radiju BIR Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, želja nam je uputiti riječi hvale. Podsjetiti da nešto kad izgubiš ili prestane sa radom, tek osjetiš koliko je značilo. Stoga, značaj islamskog sadržaja u medijskom prostoru kojeg imamo sa radijom BIR, moramo podržavati i čuvati. 

Od rubrike Znameniti vakuf, preko ramazanskog Priručnika za mukabelu, serijala Esmau-l-husna, Radio mekteb, Islamske teme, Bussines magazina, muhabeta u emisiji "Jel nam do smijeha", pa do zikra i mnogo drugog, za oplemeniti dušu, imamo u radiu Islamske zajednice.

Riječi hvale ne mogu biti dovoljne, stoga možemo i skromno podržati rad koliko smo u mogućnosti. Vjerujemo da širok tim ljudi to sve uređuje i vodi, pa biti Klubom prijatelja radija BIR, može biti naš dijelić hajra, za hajr koji se prostire radio signalom BIR-a.