VIJESTI | Januar 10, 2024

Vučić prijeti: Srbija se intenzivno naoružava, uskoro ćete moći to vidjeti

"Naoružavaju se i svi ovdje u regionu. A naše je da ne zaostajemo. I sve što mogu da vam kažem, to je da ne zaostajemo. Uskoro ćete to moći da vidite. Samo ćemo vas obavijestiti o preciznom datumu", rekao je Vučić.

Vučić prijeti: Srbija se intenzivno naoružava, uskoro ćete moći to vidjeti

Vučić je komentarisao jučerašnje izjave britanskog šefa diplomatije Davida Cemerona u kojoj je Srbiju nazvao "proxyjem Rusije", rekavši da je Srbija nezavisna i suverena zemlja i da nije protektorat, ni Rusije, ni Britanije, ni Amerike, ni Njemačke, niti bilo koga drugog.

"Srbija se diči svojom samostalnošću i zato jesam razočaran izjavom britanskog ministra spoljnih poslova Kamerona da je Srbija protektorat Rusije, kao i pričama o tome da ćemo mi da budemo ti koji destabilizuju region", rekao je Vučić.

Vučić je izjavio da se cijeli svijet, kao i region, ubrzano naoružava, ali da ni Srbija ne zaostaje u tome.

"Naoružavaju se i svi ovdje u regionu. A naše je da ne zaostajemo. I sve što mogu da vam kažem, to je da ne zaostajemo. Uskoro ćete to moći da vidite. Samo ćemo vas obavijestiti o preciznom datumu", rekao je Vučić, komentarišući izjavu novog francuskog premijera da je njegov prioritet naoružavanje Francuske.

Dodao je da su novinari sa Kosova pitali Amerikance šta misle o najavljenom uvođenju vojnog roka u Srbiji, a da su im Amerikanci odgovorili da pomno prate situaciju.